diumenge, 18 de febrer del 2018

Mataró - 24 Escolapis Sarrià - 48

Avui partit difícil a casa d'un Mataró amb gran tradició de bàsquet i sempre amb bons equips. Després de la derrota contra Argentona, tot han estat victòries a la Categoria B1 (tot i el robatori al despatx sense ni voler ni contestar raonadament les alegacions presentades per la pèrdua del partit a Lliçà, completament il·lògic i poc formatiu però molt estiu federatiu això sí).

Des del primer quart ja s'ha vist que seria un partit molt dur i intens. Les noies de Mataró anaven a totes però defensant amb les mans i de manera força dura. Un primer i segon quart amb moltes personals. Però ja se sap aquella dita que si fas 10 faltes te'n piten 8 però si en fas 30 te'n piten 15, i així ha acabat passant. Però tornem al partit que, tot i així, el primer quart l'hem dominat clarament per un 2-8 favorable mentre que el segon amb el joc més endurit ha estat igualat amb un 6-6. Després d'aquests dos quarts el marcador reflectia un 8-14 favorable. L'única mala notícia del primer quart ha estat que la nostra Silvia Mulas en un partit tan intens s'ha resentit del encara adolorit turmell i s'ha hagut de retirar. Esperem que et recuperis aviat, Silvieta!

Llavors hem tingut un quart d'aquells nostres: empanada monumental on no hem defensat, no hem anat al rebot i hem estat fallones en atac errant pilotes tontes en les passades i a sota cistella. I no podem en aquest quart donar-li la culpa a les faltes o la duresa del rival. Hem estat nosaltres. En resum un parcial de 10-0 que posava a les de Mataró per davant: 18-14.

Però ha estat un miratge. Després de l'alliçonament de la nostra Júlia (avui ben acompanyada pel Lucas Bonmatí i la Mònica Mestre a la banqueta) hem sortit a tope en el darrer quart de la primera part. Elles han seguit fent faltes però "curiosament" de moment "només" tenien en aquest quart a una expulsada per 5 personals a l'equip. Però nosaltres a pel que toca: 2-11 amb una Laia Canaleta estelar robant pilotes, entrant a cistella i cloent el quart amb un triple. A la mitja part ja estàvem pel davant 20-25.

Primer quart de la segona part (cinquè del partit) i hem sortit a tope. Una cistella fàcil d'entrada de la Laia anava obrint poc a poc el marcador. Cada cop més les noies de Mataró més col·lapsades en atac i més dures en defensa i "curiosament" veiem jugadores acumulant faltes i faltes i cap expulsió. Molt curiosa la taula anotant les faltes. Però un altre 2-5 clarament nostre (que podia ser més i tot) posava el 22-30. Poc a poc. Pas a pas.

I el sisè quart s'ha acabat la resistència de Mataró amb una altra onada de joc ofensiu d'Escolapis de Sarrià liderat per la Sofia González (9 punts en aquest quart). El parcial de 2-13 deixava el partit pràcticament sense opció per Mataró, sino ens agafava una "pàjara" com en el tercer quart. El 24-43 ho deia tot.

Els darrers dos quarts han estat un recital de repartiment de joc, molts minuts de la basura i moltes queixes injustificades de Mataró. Partit amb poca anotació. Però la feina ja estava feta i amb alguna expulsió més per 5 faltes per disimular una mica hem posat dos parcials de 0-5 i 0-0 per deixar un marcador final doblant a Mataró: 24-48.

Gran partit d'Escolapis Sarrià. Gràcies Julia Espinar per quedar-te fins al final sacrificant el teu partit de bàsquet per les nostres (teves) nenes. Gran reportatge gràfic del David Mulas com sempre i ara també del Jordi Clemente. Entre tots fem un gran equip i gaudim d'allò més. Dissabte que ve més contra Maristes a casa nostra. Allí ens veurem.